המודל האירופאי (ECMWF), מהאמינים בעולם לחיזוי עונתי, פרסם את התחזית העונתית לחורף הקרוב – נובמבר 2025 עד פברואר 2026. המפות מצביעות על מגמות טמפרטורה ומשקעים באזורנו, כולל ישראל, ומאפשרות הצצה לאופן שבו עשוי להיראות החורף הקרוב. ניתוח הנתונים מגלה תמונה של חורף חם מהרגיל ברובו, עם שונות מסוימת בכמות המשקעים בין החודשים.

 

 

 

 

נובמבר 2025

טמפרטורות: המודל מצביע על חריגה חיובית ניכרת של 1–2 מעלות מעל הממוצע הרב-שנתי בישראל ובאזור המזרחי של הים התיכון. מגמה זו בולטת עוד יותר צפונה ומזרחה, שם נצפות חריגות של מעל 2.5 מעלות.
משקעים: התחזית לחודש זה מראה על חוסר משקעים בישראל, במיוחד בצפון ובמרכז, עם חריגות שלילית מהממוצע. השפעת האנומליה השלילית צפויה להיות חזקה יותר בצפון, בעוד שבדרום ובעיקר בנגב המשקעים יהיו מתחת לממוצע.

 

דצמבר 2025

טמפרטורות: גם בדצמבר החריגה החיובית נמשכת, סביב 1–1.5 מעלות מעל הממוצע ברוב אזורי ישראל. החריגה בולטת במיוחד בצפון סוריה, טורקיה והקווקז, שם נרשמות חריגות של מעל 2 מעלות.
משקעים: חודש זה עשוי להיות ממוצע יחסית מבחינת משקעים, עם חריגות שלילית קרובה לממוצע בצפון ובמרכז ישראל. הפעילות בחודש זה עשויה להיות תוצאה של אפיקים רדודים ומערכות ים תיכוניות המגיעות בתדירות בינונית.

 

ינואר 2026

טמפרטורות: כאן נראית התמתנות במגמת ההתחממות. בעוד שמרבית המזרח התיכון נותר חם מהממוצע בכ-0.5–1 מעלה, חלקים ממרכז וצפון ישראל עשויים לחוות טמפרטורות קרובות לממוצע, ואפילו אזורים עם נטייה קלה לקור.
משקעים: ינואר מסתמן כחודש גשום מהממוצע, במיוחד במרכז ובדרום הארץ, עם חריגות חיוביות של 20–40 מ"מ. בצפון המשקעים יהיו קרובים לממוצע או מעט מעליו. האות במפות מצביע על פוטנציאל למערכות גשם נרחבות, אולי גם מערכות עמוקות עם רוחות חזקות.

 

פברואר 2026

טמפרטורות: המגמה החמה חוזרת ומתחזקת – כ-1–1.5 מעלות מעל הממוצע ברוב הארץ, ובצפון סוריה ורוסיה חריגות אף גדולות יותר. הדבר עשוי להשפיע על אופי המערכות – פחות מערכות שלג בהרים הגבוהים, וטמפרטורות מתונות יחסית לחודש זה.
משקעים: התחזית מציגה חודש עם משקעים סביב הממוצע בצפון ובמרכז, ונטייה למיעוט משקעים בדרום ובנגב המערבי. ייתכן שהמערכות שיגיעו יהיו מרוכזות יותר באזורים הצפוניים, עם מרווחים יבשים בין הגלים הגשומים.

 

סיכום מגמות החורף

חורף 2025–2026 בישראל, לפי המודל האירופאי, צפוי להיות חם מהרגיל בכל ארבעת החודשים, עם חריגות טמפרטורה של עד 2 מעלות מעל הממוצע, בעיקר בנובמבר ובפברואר. מבחינת משקעים, נובמבר ודצמבר צפויים להיות מתחת לממוצע, ינואר עשוי להיות הגשום ביותר עם חריגות חיוביות ברורות, ואילו בפברואר צפויה ירידה מסוימת בפעילות, במיוחד בדרום.


אם התחזית תתממש, נקבל חורף שבו החום היחסי ילווה אותנו כמעט ברצף, אך עם חלונות גשם משמעותיים שיכולים למלא חלק מהחוסרים, במיוחד בתחילת ובאמצע העונה.

 

אנו כאן באתר מזג האוויר Weather2day נהיה ערוכים ביחד איתכם לספק לכם את הכלים הדרושים לעקוב אחר אירועי הסתיו והחורף הקרובים, הישארו איתנו.

 

פורסם לראשונה בתאריך 08/08/2025, כל הזכויות שמורות. אין להעתיק, לפרסם או לעשות כל שימוש אחר במאמר ללא אישור מפורש.


אפשר לקבל ממני עדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם שלי: לחצו כאן למעקב